Klik Sini Utk tanda terima kasih pd Blog ni

Thursday, February 9, 2012

Ceramah Ustaz Badli Shah Alauddin



UPLOAD SEMULA 27.11.2014.Hanya yg ada link saja yg dpt diupload semula lain2 tu dah hilang.

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Beruang Dan Ikan Kecil Ikim FM 1.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Tikus Penakut Dan Tukang Sihir Ikim FM 2.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Ketam dan Sifat Dengki Ikim FM 3.2.2012
-
Kredit:MajlisIlmu.com

UPDATE 16.2.2012
Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Otak Manusia, Gajah & Keldai Ikim FM 6.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Tikus, Perangkap Dan Aiman Tak Kisah Ikim FM 7.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Jalak Si Ayam, Batu Permata Dan Mensyukuri Nikmat Ikim FM 8.2.2012
-
Kredit:MajlisIlmu.com

UPDATE 22.2.2012
Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi-Kisah Jam Dan Keyakinan Diri Ikim FM 9.2.2012
http://www.mediafire.com/download/mpm300qmxpaamep

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi-Kisah Penjual Ikan, Ayam Goreng & Persepsi Manusia Ikim FM 10.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi-Kisah Tiga Pemuda, Fikiran Positif Dan Cerita McDonald's Ikim FM 13.2.2012
http://www.mediafire.com/download/suovqud2ygmerki

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi-Kisah Rezeki Si Burung, Si Cacing Dan Usah Berputus Asa Ikim FM 14.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi-Kisah Pemuda, Segenggam Kopi Dan Sifat Sabar Ikim FM 15.2.2012
http://www.mediafire.com/download/i17vvadys6zfs7s

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi-Kisah Arnab, Sifat Penakut Dan Peluang Mencipta Kejayaan Ikim FM 16.2.2012
-
Kredit:MajlisIlmu.com

UPDATE 2.3.2012
Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi Kisah Tukang Kayu, Tugas Terakhir, Kesusahan Dan Kemenangan Ikim FM 17.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi Kisah Belon Dan Kisah Huseyin Ozer Ikim FM 21.2.2012
http://www.mediafire.com/download/mi5k2xd6xvkhalb

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Kapak Tak Tajam, Serbuk Teh & Fauja Singh Ikim FM 23.2.2012
http://www.mediafire.com/download/4ca9md1oiwm4bwl

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi Kisah Anak Burung & Azie Taylor Morton Ikim FM 24.2.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi Kisah Burung Kanada & Tariq Farid Ikim.FM 27.2.2012
http://www.mediafire.com/download/r9ac76t31jkcac1
Kredit:MajlisIlmu.com

UPDATE 8.3.2012
Ini kuliah ustaz badli yg terakhir motivasi pagi akan digantikan oleh Ustaz Mohd Erfino Johari

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Pemuda, 3 Batang Pokok & Takao Yosuda Ikim.fm 28.2.2012
http://www.mediafire.com/download/8ddfxmzfbt5fpa4

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Tikus Kampung, Tikus Bandar & Pemilik IKEA Ikim.fm 29.2.2012
http://www.mediafire.com/download/eeuj37qzb3b5a76

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Kepompong Kupu-Kupu & Usah Terburu-buru Ikim.FM 1.3.2012
-

Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Kisah Pemuda, Mangkuk Susu & Kehidupan Yg Seimbang Ikim FM 5.3.2012
http://www.mediafire.com/download/rrfww1aylb3mudy

UPDATE 9.3.2012
Ustaz Badli Shah Alauddin - Motivasi Pagi - Yang Baik Tak Mesti Baik, Yang Tak Baik Tak Mesti Tak Baik Ikim.fm 22.2.2012
http://www.mediafire.com/download/nbbkmzgjbmev3z0

Kredit: MajlisIlmu.com

13 comments:

  1. terima kasih byk2..jasa baik saudara dalam perkara ini amatlah dihargai..

    ReplyDelete
  2. jazakallah..ada lg untuk tarikh yg selepasnya?xsabar nak dengar

    ReplyDelete
  3. syukran ustaz..motivasi ustaz setiap pagi,walaupun sekejap,sangat bermakna bagi saya..kata2 ustaz memberi semangat lagi pada saya untuk mendidik anak bangsa agar terus cemerlang..

    ReplyDelete
  4. jazakallah khairan kathira pada ustaz yang ceramah dan yang upload

    ReplyDelete
  5. Syukuran.. Memang memberi inspirasi motivasi dr radio ikim ni... terima kasih kpd penceramah2.. dan saudara yg upload.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih banyak2 di atas usah untuk mengumpul dan menyediakan ceramah2 ini untuk didownload. Semuga usaha ini berterusan dan semuga semakin ramai umat Islam bermotivasi untuk meningkatkan takwa di dalam diri masing2.

    ReplyDelete
  7. Terima kasih kerana mempermudahkan...memang mencari motivasi Ustaz Bad kat Ikim nih...

    ReplyDelete
  8. terima kasih banyak2. Semuga Allah swt berkati usaha saudara. Semuga Allah beri kekuatan dan kemudahan untuk saudara menambahlagi ilmu2 bermanafaat di blog ini

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ustaz, mengapa saya dah tak dapat nak download motivasi pagi ustaz badlishah lagi? sarliza

    ReplyDelete
    Replies
    1. w,salam.maaf semua link kena delete dan lagi x best back up mp3 pun hilang.

      Delete
  10. Saya tak faham kenapa kena delete. Boleh tak saya beli semua rakaman ustz bad yang motivasi pagi IKIM dari saudara izuman?

    ReplyDelete
  11. ada masalah copyright acc mediafire kena delete.Maaf kuliah x ada dlm simpanan.

    ReplyDelete
  12. saya dah jumpa mp3 di tempat lain kena ambik masa nak edit dulu nanti saya buat post baru.

    ReplyDelete